About Lamfuz Kitchen
Lamfuz vil gerne introducere dig til det festfyrværkeri af smag, som vores barndoms nepalesiske køkken tilbyder. Vi er værter ved pop-up events og tilbyder catering, hvor vi inviterer dig ind i vores univers fuld af vesmagende og sund afslapning!
Spidskommen, gurkemeje, chili, koriander, hvidløg og ingefær vækker maden til live og giver dine smagsløg en rutsjebanetur – og så er det sundt! Lamfuz er til dig, der længes efter eksotisk mad og nye smage med vegetariske og veganske valgmuligheder. Og bare rolig, hvis du er dedikeret kødæder – vi har også menuer med lam, kylling og årstidens fisk.
Læs mere om vores services og menuer.
Ansvarlige dagdriver
Nok er vi dagdrivere, men vi er ikke uansvarlige, og vi vil gerne gøre vores til at redde verden. Hvad betyder det?
Lokalt og i sæson: Vores mad er inspireret af det nepalesiske køkken, men hey, vi er i Danmark, så hvorfor ikke bruge årstidens dejlige lokale råvarer i stedet for at flyve eksotiske råvarer halvvejs rundt om jorden?
Naturlig: Vi vil gerne undgå giftstoffer og køber naturlig varer, som vi kan få vores fingre i. Vi arbejder på at blive certificeret økologisk i den nærmeste fremtid.
Minimalt spild: Har du nogensinde smidt gulerodsskræller eller stilken fra en broccoli ud? Lad være med det! Brug dem til at lave fond, sovs eller steg dem. Eller endnu bedre: Lad os gøre det for dig!
Bæredygtig produktion: Vi bor og arbejder i København, så selvfølgelig bruger vi en Christiania-cykel til at transportere maden gennem byen. Når vi får en bil, vil den være elektrisk. Og vi beder dig pænt om at vaske og returnere emballagen, så vi kan bruge den igen næste gang.
Vores navn – dagdrivernes køkken
Da Krishna var barn i Nepal, blev han af sin bedstefar kaldt lamfu – som betyder dagdriver. Vi tog denne afslappede attitude og gjorde den til vores filosofi; vi vil skabe en uformel stemning om madlavning – for os handler mad om afslapning og hygge!
Holdet bag
Bag Lamfuz står Krishna Adhikari og Badal Maharjan.
Vi tilbragte begge hver vores barndom med at fjolle rundt i nepalesiske rismarker – og indimellem smage maden, urterne og krydderierne, der er særlige for vores hjemland. Det fulgte med os, og vi har ikke glemt det siden.
Spol frem til Danmark: Gennem ni års arbejde på danske caféer og restauranter, hvor vi oparbejdede vores færdigheder i et køkken, fandt vi en fælles passion for nepalesisk mad og dets vilde smage. Vi begyndte at hænge ud sammen, drikke øl og have lange natlige samtaler – og en beruset nat tænkte vi: Lad os lave noget sammen!
Det blev til det, der nu er Lamfuz. Suppleret med en kandidatgrad i ledelse, forretning og iværksætteri kan vi nu føre vores nepalesiske barndoms madkultur helt ud til danske køkkener og middagsborde.